Over welke onderhandelingsvaardigheden moet de OR beschikken?

23 augustus 2021

Als ondernemingsraad (OR) moeten we vaak onderhandelen en tot een compromis zien te komen. Welke tips kunnen we goed gebruiken om met goede vaardigheden de onderhandelingen in te gaan?

Een groot deel van uw OR-werk bestaat uit onderhandelen. U moet immers zowel de belangen van uw achterban als die van uw bestuurder behartigen. U moet daarom vaak op zoek naar een compromis, waarbij u de betrokken partijen tegemoetkomt én moet zien te overtuigen. Onderhandelen is een aparte tak van sport die niet per se voor iedereen is weggelegd. Gelukkig zijn er een paar vuistregels die u op weg helpen!

Band

Investeer ook in een persoonlijke relatie met de betrokken partijen zoals uw collega’s (achterban), uw bestuurder maar ook de HR-manager, arboprofessional of vertrouwenspersoon. Zo creëert u een goede band en het kan u de ‘gunfactor’ opleveren. Wees dus niet bang om ook over koetjes en kalfjes te praten of om gezamenlijke interesses te bespreken.

Concessie

Wat ook van belang is voordat u gaat onderhandelen, is dat uw OR bepaalt in hoeverre u bereid bent om concessies te doen. Bij onderhandelen is het namelijk gebruikelijk dat u met een tegenbod komt. Ga dus na wat voor de OR het absolute minimum is en op welke punten u eventueel water bij de wijn kunt doen en op welke punten absoluut niet.

Zo voorkomt u dat u te gretig toehapt en akkoord gaat met een voorstel dat toch niet helemaal is wat uw OR voor ogen had. In plaats daarvan doet u een alternatief voorstel dat beter aansluit bij de wensen van uw OR. Door goed onderbouwd aan te geven waarom u denkt dat uw voorstel beter is, overtuigt u de ander wellicht. Anders moet de wederpartij uiteenzetten waarom hij denkt dat zijn voorstel het beste is. Is er tijdens het onderhandelproces genoeg ruimte voor een open discussie, dan is de kans op een goed einde groot.

Vuist

Het kan soms lonen om op bepaalde punten toe te geven, zodat u op andere vlakken aan uw standpunt kunt vasthouden. Denk bijvoorbeeld aan een instemmingstraject waarbij u toegeeflijk bent op een aantal punten, maar waarbij u voor een aantal andere zaken met de vuist op tafel slaat.

Zo wil uw bestuurder misschien dat werknemers structureel een aantal dagen per week gaan thuiswerken, zodat hij minder bedrijfsruimte nodig heeft. Dat kan uw organisatie een flinke kostenbesparing opleveren. Hiermee kunt u bijvoorbeeld akkoord gaan, maar daarbij wel zorgen dat uw bestuurder de werknemers dan voorziet van de nodige faciliteiten om de werkplek thuis arboverantwoord in te richten.