Geen eindheffing bij verlengde VUT-regeling

1 juli 2013 | Door redactie

Als u een VUT-regeling van een werknemer verlengt tot aan de AOW-gerechtigde leeftijd, krijgt u straks niet meer te maken met een eindheffing van 52%. Voorwaarde is wel dat het totaal van de uitkering niet hoger wordt door de verlenging van de uitkeringsperiode. Hierdoor vallen de maandelijkse uitkeringen lager uit.

Omdat VUT-regelingen meestal eindigen als een werknemer 65 jaar wordt en de AOW-gerechtigde leeftijd steeds meer opschuift, ontstaat er voor werknemers een inkomensgat. Door verlenging van de VUT-regeling kunnen werknemers dat inkomensgat overbruggen.Tot nu toe was u een eindheffing van 52% verschuldigd over de uitkeringen en premies die u als werkgever moest betalen voor de VUT van een werknemer.

Maandelijkse uitkering wordt lager

Staatssecretaris Weekers van Financiën heeft in een brief aan de Tweede Kamer aangegeven dat u de eindheffing straks niet meer verschuldigd bent als u kiest voor een verlenging van de VUT-regeling. Het is wel belangrijk dat u door de verlenging niet de totale som van de uitkering verhoogt. Die moet namelijk hetzelfde blijven. Dat betekent dat de werknemer maandelijks een lagere uitkering ontvangt, omdat hetzelfde totale bedrag over een langere periode wordt uitgekeerd.