Online pensioenoverzicht vanaf 6 januari

7 december 2010 | Door redactie

Vanaf 6 januari 2011 kunnen werknemers terecht op een website van de Stichting Pensioenregister voor een overzicht van hun pensioen- en AOW-aanspraken. Daarover bestaat nu nog vaak onduidelijkheid. U kunt werknemers met vragen over de stand van hun pensioenaanspraken straks dus doorverwijzen naar de nieuwe website.

De website is het resultaat van een wetsvoorstel dat tot doel had om werknemers een beter overzicht te bieden van hun pensioenopbouw. Hierover heeft u eerder kunnen lezen in het bericht 'Pensioenregister biedt personeel overzicht'. Het nieuwe pensioenoverzicht is vooral handig voor werknemers die een pensioen hebben opgebouwd bij verschillende pensioenuitvoerders. Voor u als salarisadministrateur is het in zo'n situatie ook lastig om werknemers goed te informeren over hun pensioen. Wat dat betreft komt het online pensioenoverzicht ook voor u als geroepen.

Mijn pensioenoverzicht

Vanaf 6 januari kunnen werknemers met DigiD inloggen op de site www.mijnpensioenoverzicht.nl. Deze site is opgezet door de Stichting Pensioenregister, waarin zo'n zeshonderd pensioenfondsen en pensioenverzekeraars en de Sociale Verzekeringsbank zijn vertegenwoordigd. Op de site kunnen werknemers binnenkort naast de huidige stand van hun pensioen en AOW ook zien wat hun recht is op een eventueel nabestaandenpensioen in geval van overlijden. Nu maar hopen dat de site inderdaad zo handig gaat werken als beloofd door de Stichting Pensioenregister.