Geen streep door het pensioenakkoord

15 december 2021 | Door redactie

In het coalitieakkoord van 15 december is expliciet benoemd dat het pensioenakkoord gewoon zal worden uitgevoerd. De wetsvoorstellen waarin het pensioenakkoord verder is uitgewerkt, worden dus volgens plan behandeld.

Een goed en fatsoenlijk pensioen voor alle generaties is belangrijk, vindt ook de nieuwe coalitie. Daarom is aan het regeerakkoord ondubbelzinnig toegevoegd dat het pensioenakkoord zal worden uitgevoerd. In de budgettaire bijlage bij het coalitieakkoord staat bovendien dat de afspraak uit het pensioenakkoord om het lage-inkomensvoordeel af te schaffen doorgaat.

Nieuwe pensioenwetgeving in de maak

Het belangrijkste onderdeel van de nieuwe pensioenwetgeving is nog in ontwikkeling. Het voorstel voor de Wet toekomst pensioenen – dat per 2023 moet ingaan – is nu voor advies naar de Raad van State en moet daarna nog door de Tweede en Eerste Kamer worden behandeld.
Voor de stand van zaken van personeelsgerelateerde wetsvoorstellen raadpleegt u het overzicht van wetsvoorstellen en regels voor personeel en arbeid van Rendement.