Aanvraagperiode ISDE-subsidie opent 4 januari

30 december 2015 | Door redactie

De aanvraagperiode voor de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) opent op 4 januari 2016 om 9:00 uur en sluit op 31 december 2016 om 17:00 uur. Als uw organisatie in 2016 wil profiteren van deze subsidieregeling, moet de aanvraag tijdig worden ingediend. De subsidieaanvragen worden namelijk op volgorde van binnenkomst verwerkt.

De ISDE-regeling is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken en staat open voor zowel organisaties als particulieren. Uw organisatie kan een aanvraag indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), als is voldaan aan de voorwaarden. RVO.nl is als uitvoeringsorganisatie belast met de uitvoering van de ISDE-regeling. Uw organisatie kan in aanmerking komen voor deze subsidie als er een zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel wordt gekocht. 

Er is ook een meerjarige regeling

RVO.nl plaatst op 4 januari een lijst met apparaten en het bijbehorende subsidiebedrag op haar website. Deze bedragen kan uw organisatie meenemen bij het opstellen van de budgetten (tool). Er is ook een meerjarige regeling, waarvan de aanvraagperiode opent op 1 januari 2016 en sluit op 31 december 2020. Voor deze regeling geldt dat uw organisatie voor ieder jaar rekening moet houden met een ander subsidiebudget.