Drie nieuwe subsidies voor uw organisatie

24 juni 2016 | Door redactie

Investeringen in energie-innovatieprojecten zijn per 1 juli 2016 minder kostbaar. De overheid komt organisaties die in dit type projecten investeren namelijk tegemoet met drie nieuwe subsidieregelingen. Het gaat om regelingen op het gebied van duurzame energieopwekking, energiebesparing én slimme toepassing van energie.

Een juiste planning van investeringen kan uw organisatie veel extra voordeel opleveren. U moet dan natuurlijk wel op de hoogte zijn van diverse investeringsfaciliteiten (tool). Dat zijn er een heleboel en worden er steeds meer. Zo zijn er onlangs drie nieuwe subsidieregelingen op het gebied van energie-innovatieprojecten gepubliceerd in de Staatscourant, die per 1 juli 2016 open staan voor aanvragen:

  • de regeling Maatschappelijk Verantwoord Innoveren Energie (MVI);
  • de regeling Systeemintegratiestudies;
  • een nieuwe tender van de regeling Demonstratie Energie Innovatie (DEI).

Overzicht van subsidieregelingen

Organisaties kunnen op dit moment al profiteren van een groot aantal subsidies. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft een overzicht gemaakt van circa negentig subsidies. Deze lijst is alfabetisch gerangschikt en voorzien van deadlines. Dankzij deze lijst kunnen organisaties makkelijker achterhalen voor welke subsidies ze in aanmerking komen en waar ze van kunnen profiteren.

De subsidieregelingen voor het jaar 2017 vindt u in het nieuwsartikel Overzicht van subsidies voor 2017.