ESF-subsidie tijdig aanvragen

9 september 2015 | Door redactie

Als uw onderneming geld uitgeeft om werknemers aan het werk te houden of om te scholen, kunt u uw voordeel doen met de subsidie van het Europees Sociaal Fonds (de ESF-subsidie). Tot 13 november 2015 17:00 uur kunt u uw aanvraag indienen.

De subsidie van het Europees Sociaal Fonds is onder andere bedoeld om werknemers te helpen om gezond aan het werk te blijven of om ze op tijd te laten omscholen. Minister Asscher liet onlangs via de Kamerbrief voortgang programma Duurzame Inzetbaarheid (pdf) aan de Tweede Kamer weten dat dit jaar hiervoor – net als vorig jaar – weer € 22 miljoen beschikbaar wordt gesteld. Een onderneming die de subsidie aanvraagt, krijgt maximaal de helft van de projectkosten vergoed. De andere helft moet de onderneming zelf inleggen. Het maximale subsidiebedrag is € 10.000. In 2014 hebben 2.000 ondernemingen deelgenomen aan de subsidieregeling.

Duurzame inzetbaarheid verhogen

Het is belangrijk dat uw onderneming zich nu al bezighoudt met de duurzame inzetbaarheid van de werknemers. Door de verhoging van de AOW-leeftijd zullen werknemers steeds langer moeten doorwerken en door de snelle veranderingen in de arbeidsmarkt moeten zij zich ook snel kunnen aanpassen. Door nieuwe kennis en vaardigheden op te doen, wordt de kans groter dat werknemers met plezier en in goede gezondheid aan het werk blijven.
Profiteer dus van de subsidie en meld u aan! De aanvraagperiode is geopend van 19 oktober (9.00 uur) tot en met 13 november 2015 (17.00 uur) kunnen organisaties bij het Agentschap SZW de ESF-subsidie Duurzame Inzetbaarheid aanvragen voor projecten in het kader van leeftijdsbewust personeelsbeleid.