Extra controles bij inloggen op mijn.rvo.nl

29 september 2017 | Door redactie

Als uw organisatie inlogt bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland via DigiD, vindt er per 30 september een extra controle plaats. Naast een gebruikersnaam en wachtwoord heeft u een sms- of QR-code nodig.

Mijn.rvo.nl is de omgeving waar organisaties online zaken regelen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Via deze website kan uw organisatie bijvoorbeeld subsidies (tool) aanvragen zoals budget voor de Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk (WBSO) (tool). Ook voor vergunningen en octrooien is mijn.rvo.nl de aangewezen plaats. Vanaf 30 september is er om in te loggen een extra controle nodig. Met deze extra controle wordt inloggen veiliger.

Zowel via sms als via app extra controle ingebouwd

Organisaties kunnen kiezen uit een extra beveiliging via een sms-code of via de DigiD-app. Een extra controle via sms is aan te vragen op de website van DigiD. Uw organisatie ontvangt dan per brief een activeringscode. Denk eraan dat het een paar werkdagen duurt voor deze code op de mat ligt. Vraag dus tijdig de sms-code aan! Na het activeren kunt u inloggen met een extra controlestap via sms. Orgaisaties kunnen er ook voor kiezen om de DigiD-app te downloaden. Download de app uit de App Store  (voor apparaten op iOS) of Google Play Store (voor apparaten op Android). Download de DigiD app alleen uit deze twee officiële appstores. Uw organisatie ontvangt dan een QR-code die u moet scannen. Het totale stappenplan is te vinden op DigiD.nl.