Geen subsidie meer voor nieuwe bestelauto

22 juni 2011 | Door redactie

U kunt vanaf 25 juni 2011 geen subsidie meer krijgen voor het kopen van een bestelauto met roetfilter. Deze subsidie van € 300 wordt deze week stopgezet. Dat heeft staatssecretaris Atsma van Milieu bekend gemaakt. Het einde van de regeling zou eigenlijk 1 oktober 2011 zijn, maar het budget van € 11,5 miljoen is al op.

U kon sinds 2006 een tegemoetkoming van de overheid krijgen bij de aanschaf van een bestelauto met roetfilter. Het blijkt dat de regeling goed heeft bijgedragen aan verbetering van de luchtkwaliteit en nu het budget op is, stopt de subsidieregeling. Later dit jaar zal er een zelfde soort regeling komen voor vrachtauto’s en bussen. 

Wel subsidie voor rijden op biogas

Vanaf 1 juli aanstaande kunt u wel aanspraak maken op subsidie van € 3.000 per auto als u nieuwe bedrijfsauto’s koopt die op groen gas, biogas of een hogere blend biobrandstof (bevat ten minste 10% bio-componenten) rijden. Dit is onderdeel van het subsidieprogramma Proeftuinen Duurzame Mobiliteit. De bedoeling is dat er tot 30 december 2011 € 2,6 miljoen beschikbaar is voor subsidie. U moet dan wel minstens drie bedrijfsauto’s kopen die rijden op de eerder genoemde brandstof. Dit mogen zowel personenauto’s als bestelauto’s zijn. U kunt ook subsidie krijgen voor het aanpassen van een nieuwe auto, zodat deze op de milieuvriendelijkere brandstoffen kan rijden.