Gratis advies over slimmer werken en reizen

14 september 2012 | Door redactie

Demissionair minister Schultz van Haegen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft een extra budget beschikbaar gesteld voor de mobiliteitsvoucher waarmee u een adviseur kunt inschakelen die het woon-werkverkeer binnen uw bv onder de loep neemt. Zo bent u extra goed voorbereid op eventuele wijzigingen van de fiscale regels rondom de reiskostenvergoeding.

Het doel van de mobiliteitsvouchers is om u als werkgever bewuster te maken van het reisgedrag van uw werknemers, mede door het vervoer beter op hen af te stemmen. Heeft u minstens 25 en maximaal 250 werknemers in dienst, dan komt u voor een kleine mobiliteitsvoucher van € 1.500 in aanmerking. Deze voucher kunt u inzetten voor de vergoeding van een expert. Hij kijkt of het bijvoorbeeld echt nodig is dat een werknemer vijf keer in de week met de auto naar het werk komt of dat er ook andere mogelijkheden zijn, zoals thuiswerken of het invoeren van een fietsplan. Zo kunt u met slim reizen en slim werken reiskosten verminderen, de productiviteit verhogen, eventuele parkeerproblemen oplossen en de werk-privébalans verbeteren. 

Ook subsidie voor invoering adviezen

Door de mobiliteitsvouchter aan te vragen bij Angentschap NL krijgt u een tegoed waarmee u een gratis mobiliteitsscan op maat kunt laten uitvoeren. Vervolgens kunt u een grote mobiliteitsvoucher aanvragen als u de geadviseerde verbeteringen daadwerkelijk gaat doorvoeren – dit bent u niet verplicht. Deze voucher vergoedt maximaal tweederde deel (maximaal € 4.500) van de kosten van de adviseur die u helpt bij de invoering van de geadviseerde maatregelen. U moet de kleine vóór 20 december 2012 aanvragen.