IPC-regeling opent 8 oktober 2015

11 september 2015 | Door redactie

Als uw onderneming deelneemt aan een innovatieproject van samenwerkende mkb-ondernemingen, kunt u via de Innovatie Prestatie Contracten-regeling (IPC-regeling) in aanmerking komen voor subsidie. U kunt uw aanvraag indienen via RVO.nl. De aanvraagperiode opent op 8 oktober 2015 (om 9:00 uur) en sluit op 5 november 2015 (om 17:00 uur).

In het nieuwsartikel ‘Innovatie Prestatie Contracten keren terug’ kon u al lezen dat minister Kamp van Economische Zaken van plan was om de IPC-regeling terug te laten keren. U kunt via deze regeling subsidie ontvangen als u deelneemt aan een innovatieproject van tien tot twintig ondernemingen. Er zijn een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen. Zo mogen de ondernemingen die deelnemen aan het project niet tot eenzelfde groep behoren en het innovatieproject mag niet langer dan twee jaar duren.  

De aanvraag bestaat uit vier onderdelen

Een verzoek om te profiteren van de IPC-regeling, bestaat uit vier onderdelen:

  • een projectplan;
  • een innovatieplan van iedere deelnemende onderneming;
  • een begroting van het project;  
  • een aanvraagformulier.

Op RVO.nl vindt u formats die u kunt gebruiken als u uw aanvraag gaat opstellen. Zo is er bijvoorbeeld een modelprojectplan (pdf) gemaakt  en een begrotingsoverzicht (Excel). Als u in aanvulling op deze formats ook de IPC-handleiding 2015 (pdf) doorneemt, is de kans groot dat uw aanvraag compleet is.