Met ESF-subsidie kunt u flink besparen

30 juli 2015 | Door redactie

Bent u van plan om binnenkort een project op te zetten waarmee u de duurzame inzetbaarheid van werknemers bevordert, dan kunt u mogelijk gebruikmaken van subsidie uit het Europees Sociaal Fonds (ESF). U kunt de subsidie aanvragen vanaf 19 oktober.

De ESF-subsidie is onder andere bedoeld om werknemers te helpen om gezond aan het werk te blijven of om ze op tijd te laten omscholen. Minister Asscher van SZW liet onlangs via de Kamerbrief voortgang programma Duurzame Inzetbaarheid (pdf) aan de Tweede Kamer weten dat dit jaar hiervoor – net als vorig jaar – weer € 22 miljoen beschikbaar wordt gesteld. Een organisatie die de subsidie aanvraagt, krijgt maximaal de helft van de projectkosten vergoed. De andere helft moet de organisatie zelf inleggen. Het maximale subsidiebedrag is € 10.000. In 2014 hebben 2.000 organisaties deelgenomen aan de subsidieregeling.

Aanvraagtijdvak van 19 oktober tot 13 november

De aanmelding voor de subsidie is geopend van 19 oktober tot en met 13 november 2015. Daarvoor kunt u straks terecht op agentschapszw.nl. Daar vindt u ook voorbeelden van projecten die subsidie hebben ontvangen. Denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van een organisatiescan, een periodiek onderzoek naar de duurzame inzetbaarheid van uw werknemers en projecten die veilig en gezond werken bevorderen.