Mkb krijgt subsidie voor MVO-advies

3 oktober 2013 | Door redactie

Als u op een verantwoorde manier zaken wilt doen in ontwikkelingslanden en opkomende markten, kunt u sinds 1 oktober een zogeheten IMVO-voucher van € 10.000 aanvragen bij MVO Nederland. Deze IMVO–voucher kunt u inzetten om advies in te winnen om zo ook internationaal maatschappelijk verantwoord te ondernemen. De IMVO-voucher is beschikbaar voor partners van MVO Nederland.

Dit jaar hebben al vijftig ondernemers gebruikgemaakt van deze vouchers. Zij hebben advies ingewonnen over bijvoorbeeld het verduurzamen van hun keten op het gebied van mensenrechten, arbeidsomstandigheden of milieu. Zo heeft een Nederlandse sieradenmaker de voucher ingezet om haar Nepalese toeleverancier te trainen in Fairtrade standaarden.

Vraag ook een voucher aan

Doet uw onderneming ook zaken in ontwikkelingslanden of opkomende markten? Als u partner wordt van MVO Nederland kunt u deze voucher aanvragen. MVO Nederland betaalt dan de helft van uw advieskosten tot een maximum van € 10.000. Dit bedrag moet u wel besteden aan het doen van onderzoek of het trainen of certificeren van lokaal personeel.