Opleider vult aanvraag scholingsvoucher ook in

31 maart 2014 | Door redactie

Als u bij UWV een scholingsvoucher aanvraagt voor een werkloze 55-plusser, moet u sinds 12 maart de opleider vragen om het tweede deel van het aanvraagformulier in te vullen en te ondertekenen als u nog geen factuur van de opleider heeft ontvangen.

Door de opleider het tweede deel van het aanvraagformulier Aanvraag scholingsvoucher (doc) te laten invullen en ondertekenen, toont u aan dat u daadwerkelijk contact heeft met een opleider over om- of bijscholing van een werkloze 55-plusser. Het tweede deel laten invullen is nodig als u nog geen factuur van de opleider heeft ontvangen. Een op naam van de medewerker gestelde offerte met de aanvraag meesturen – ter vervanging van de factuur – is niet langer toegestaan.

Scholingsvoucher van € 750

Neemt u een voormalige werkloze 55-plusser in dienst, dan kunt u bij UWV voor deze medewerker een scholingsvoucher van maximaal € 750 (inclusief BTW) aanvragen als de medewerker bij- of omscholing nodig heeft om bij u aan de slag te gaan. U mag de scholingsvoucher gebruiken voor alle kosten (inclusief kosten van boeken en examens) van om- of bijscholing van de medewerker, zolang de scholing bijdraagt aan een concrete functie in uw organisatie.

Scholingsregeling voor oudere werklozen

De scholingsregeling voor oudere werklozen (pdf) is tijdelijk – deze duurt tot en met 30 september 2015 – en maakt deel uit van het Actieplan 55-plus Werkt, waarover u eerder heeft kunnen lezen in het bericht ‘Actieplan voor werkloze 55-plussers’. UWV werkt hiervoor samen met uitzendbureaus, die een plaatsingsbonus van € 300 tot € 1.500 kunnen krijgen voor iedere oudere werkloze die ze succesvol bij een werkgever plaatsen. De volgende uitzendorganisaties doen aan de scholingsregeling mee: ABU, NBBU, Randstad, Tempo Team, USG Groep (Start People, Unique, Secretary Plus), Manpower, Adecco en Timing.