Subsidie aanvragen kan nu veel goedkoper

25 juli 2011 | Door redactie

U hoeft nu minder snel een accountant in te schakelen bij het aanvragen van subsidie. Eerst had u een accountant nodig om het subsidieproject vast te stellen bij een bedrag hoger dan € 50.000; nu is dat grensbedrag € 125.000. Deze maatregel is opgenomen in de zogenoemde bezemregeling.

Als u subsidie aanvraagt, heeft u bij grote bedragen een accountantsverklaring nodig. De accountant bekijkt dan of de genoemde bedragen en toelichtingen kloppen met het werk waar subsidie voor wordt aangevraagd. Zo’n verklaring kan u al gauw € 2.000 kosten. Door het grensbedrag van subsidieprojecten te verhogen, kunt u deze kosten besparen. Daarnaast wordt het vaststellen van een project eenvoudiger, want u hoeft minder kostenspecificaties en bewijsstukken in te leveren bij uw aanvraag en dat levert u tijdswinst op. 

Ook voordeel voor oude aanvragen

Deze kostenbesparing geldt ook als u al subsidie heeft aangevraagd. Het grensbedrag wordt namelijk ook toegepast op oude subsidieregelingen. Als u onder een oude regeling valt, wordt u op de hoogte gebracht door de desbetreffende instantie.