Subsidieregelingen voor energie-innovatie na Pasen open

12 maart 2018 | Door redactie

Op 3 april 2018 openen er meerdere subsidieregelingen voor energie-innovaties. Met € 130 miljoen stimuleert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat dit jaar onderzoek, ontwikkeling en demonstraties binnen de Topsector Energie.

Het gaat om de regelingen Demonstratie Energie Innovatie (DEI), Hernieuwbare Energie, BBEG Innovatie, Urban Energy, Energie en Industrie: Joint Industry Project (JIP) en Wind op Zee R&D. Het budget voor energie-innovatieprojecten is bedoeld voor schone en efficiënt opgewekte energie die Nederland economisch sterker moet maken.

Duurzame innovaties gericht op economische groei

Organisaties komen in aanmerking voor subsidies (tool) voor energie-innovatie, wanneer zij hun innovaties koppelen aan duurzaam en economische groei. Deze subsidies voor ondernemers, wetenschappers en kennisinstellingen zijn een onderdeel van de Topsector Energie.

Topsector Energie stimuleert onderzoek en ontwikkeling

De Topsector Energie regelingen (tool) zijn onderdeel van de Regeling nationale EZ-subsidies. Het type projecten dat de regeling ondersteunt zijn combinaties van fundamenteel onderzoek, industrieel onderzoek, experimentele ontwikkeling en demonstratie. Hiermee kan de Nederlandse concurrentiekracht, werkgelegenheid en welvaart versterkt worden. Alle subsidieregelingen met de sluitingstermijnen staan op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).