Vanaf 19 mei 2015 MIT aanvragen

4 mei 2015 | Door redactie

De overheid wil innovatie onder mkb-ondernemingen stimuleren. Eén van de regelingen om dit te realiseren is de MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). Vanaf 19 mei 2015 kunt u uw aanvraag indienen.

In het bericht ‘Innovatie Prestatie Contracten keren terug’ kon u al lezen dat er op 27 november 2014 een amendement is aangenomen dat ervoor zorgt dat er meer budget beschikbaar komt om innovatie binnen het mkb te bevorderen. Een deel van het budget gaat naar de MIT-regeling. Dit is een regeling die het voor mkb-ondernemingen mogelijk maakt om deel te nemen aan door de overheid gesubsidieerde en door de wetenschap georganiseerde innovatieprojecten.

Twee verschillende aanvraagperioden

De aanvraagperiode van de MIT-regeling sluit op 1 september 2015. Rond 6 mei 2015 vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (rvo.nl) de benodigde formulieren en een stroomschema dat aangeeft bij welk regioloket u uw aanvraag in kunt dienen. Mocht u niet terechtkunnen bij één van de regioloketten, dan kunt u uw aanvraag indienen bij het landelijke eLoket op rvo.nl. Hiervoor heeft u e-herkenning nodig. Op rvo.nl vindt u een handleiding waarin u kunt lezen hoe u die kunt aanvragen. U komt ook uit bij het landelijke loket als uw aanvraag niet binnen een bestaande categorie valt, bijvoorbeeld de aanvraag voor kennisvouchers. De aanvraagperiode van het landelijke loket sluit op 15 september 2015.

Dringende vragen over subsidies?

MKB AdviesdeskHeeft u vragen over subsidies, dan kunt u deze als Premium-abonnee ook gratis stellen aan de experts van MKB Adviesdesk. U krijgt gegarandeerd antwoord binnen vijf werkdagen. Wacht niet langer en stel uw vraag!