Vraag uw SDE+ subsidie nu alvast aan!

4 maart 2013 | Door redactie

Als uw onderneming dit jaar investeert in zonnepanelen, windmolens of andere duurzame energiebronnen, maak dan gebruik van de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energie (SDE+). De regeling start pas in april, maar u kunt nu alvast de subsidie voorbereiden.

De overheid wil de productie van duurzame energie stimuleren. Speciaal voor ondernemingen en (non-profit) organisaties is er de subsidieregeling SDE+. De regeling is bedoeld voor zogenoemde hernieuwbare energie. Dat is energie die wordt opgewekt uit schone, onuitputtelijke bronnen, zoals aarde, zon en wind. 

Zonnepanelen onder SDE+ subsidie

De regeling SDE+ maakt onderscheid tussen verschillende energiebronnen. Voor subsidie op aardwarmte of biomassa verwachten de meeste ondernemingen niet zo snel in aanmerking te komen. Het is toch raadzaam de criteria voor subsidie door te nemen. Toepassing van bijvoorbeeld zonnepanelen komt veel vaker voor. Wellicht kan uw onderneming wel voor subsidie in aanmerking komen. Voor de regeling SDE+ is dit jaar € 3 miljard beschikbaar om projecten te ondersteunen. 

Volgorde van binnenkomst bepalend

Ook dit jaar vraagt u de SDE+ subsidie online aan. Dat gaat via het online eLoket van Agentschap NL. Sinds 4 maart 2013 kunt u uw aanvraag in het eLoket al helemaal voorbereiden. Het definitief afronden van uw subsidieaanvraag is mogelijk vanaf 4 april 2013 (9 uur). Agentschap NL behandelt de aanvragen in volgorde van binnenkomst. Nu voorbereiden scheelt straks tijd bij de definitieve aanvraag. Aanvragen is mogelijk tot 19 december 2013 (17 uur).