Nieuwe opleiding op komst voor financials

16 april 2014 | Door redactie

Vanaf september 2014 kunnen financials en accountants een nieuwe opleiding volgen waarmee zij opgeleid worden tot MKB-kredietcoach. De opleiding besteedt met name aandacht aan nieuwe manieren van financieren. Als uw onderneming geld nodig heeft is het combineren van geldmiddelen een succesvolle trend. De nieuwe opleiding leert hoe u op deze nieuwe ontwikkeling kunt inspelen.

De nieuwe opleiding is voor accountants noodzakelijk doordat er steeds meer verschillende vormen van financiering de kop op steken. Ondernemingen krijgen nu steeds vaker te maken met de zogenoemde hybride en gestapelde financiering. Bij hybride financiering kan uw onderneming er voor kiezen om het risico voor de WGA en ZW bij UWV onder te brengen of zelf een private verzekering te sluiten. Gestapeld financieren houdt in dat u niet naar de bank gaat om een krediet aan te vragen, maar gebruikmaakt van meerdere financieringsmogelijkheden tegelijkertijd. Denk hierbij aan het combineren van bijvoorbeeld microkrediet, crowdfunding, kredietunies en factoring.

Beter financieel advies door het volgen van de nieuwe opleiding

De accountant kan door het volgen van deze opleiding zijn kennis en vaardigheden verder ontwikkelen, zodat hij ondernemingen beter kan adviseren op het financiële gebied. De opleiding is ontwikkeld aan de hand van vragenlijsten die bij de betreffende doelgroep zijn uitgezet. Op basis van deze antwoorden hebben Full Finance, KMB-kredietcoach en Entrepeneur Scan gezamenlijk de inhoud van de gecertificeerde opleiding samengesteld. 

Stel gratis uw vragen

MKB AdviesdeskHeeft u vragen over bovenstaand onderwerp, dan kunt u deze als Premium-abonnee gratis stellen aan de experts van MKB Adviesdesk. U krijgt gegarandeerd antwoord binnen vijf werkdagen. Wacht niet langer en stel uw vraag!