Betrek meteen het publiek bij uw presentatie

8 juli 2015 | Door redactie

Maakt u voor uw manager een presentatie, dan wilt u natuurlijk dat hij er meteen in slaagt de aandacht van het publiek te krijgen. Begin uw PowerPoint-presentatie daarom eens met een poll. Dat kan eenvoudig met speciale software.

Als u een presentatie maakt voor uw manager wilt u natuurlijk wel dat hij er goede sier mee kan maken. Om de aandacht van het publiek te vangen, kunt u natuurlijk met een filmpje beginnen of een anekdote, maar dat is niet zo origineel. Om meteen interactie met het publiek uit te lokken, kunt u uw PowerPoint-presentatie beginnen met een poll. U kunt de mening van het publiek vragen dankzij speciale software die u aan PowerPoint koppelt. Toehoorders kunnen met behulp van een QR-code of een url op hun smartphone, tablet of laptop naar een site surfen en de poll invullen.

Software om te stemmen

Een poll is niet het enige interactieve element dat u kunt toevoegen. Een quiz, een vraag  en een stelling behoren ook tot de mogelijkheden. Voorbeelden van software waarmee u het publiek kunt laten stemmen zijn Participoll en SendSteps. Beide programma’s zijn geschikt voor Windows, maar helaas niet voor Mac-computers.

Bijlagen bij dit bericht

Krachtig presenteren met PowerPoint
E-learning | VideoCollege 34 minuten