Bezetting tijdens vakanties op tijd plannen

22 april 2013 | Door redactie

Nog even en de officiële feestdagen staan weer voor deur, zoals Hemelvaart en Pinksteren. Veel werknemers hebben rond die dagen een vakantie gepland. Bovendien zijn de scholen twee en soms zelfs drie weken dicht. Als iedereen op tijd zijn verlofdagen doorgeeft, kan de bezetting aangepast worden en hoeft de werkdruk voor de achterblijvers niet toe te nemen.

Nu de feestdagen en de meivakantie in het verschiet liggen, is het goed om na te denken over de bezetting. Veel medewerkers zullen verlof willen opnemen. Door uw collega’s tijdig te vragen wat hun vakantieplannen zijn, kunt u de bezetting optimaal houden. Klanten moeten er geen last van hebben en de collega’s die achterblijven ook niet. De werkdruk mag dus niet te hoog oplopen tijdens de vakantieperiode. Een goed vakantierooster voorkomt dit.

Bezetting tijdens de vakantie

Om de afwezigheid van collega’s op te vangen, moet u de minimale bezetting bepalen. Klanten zouden geen last moeten ondervinden van vakanties van uw collega’s. Breng in kaart wat er in ieder geval moet gebeuren en wie daarvoor verantwoordelijk zijn.  Om snel en makkelijk overzicht te krijgen van de bezetting tijdens de vakantieperiodes kunt u een Excel-overzicht maken. Wilt u zich het denkwerk besparen over hoe u dit overzicht het beste kunt opstellen, gebruik dan Rendements handige verlofkaart in Excel die u alleen nog maar hoeft in te vullen.