Communiceer assertief in uw aansturing

21 september 2015 | Door redactie

Om uw medewerkers goed aan te sturen, is het belangrijk dat u duidelijke grenzen stelt. Met andere woorden: u moet assertief communiceren. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe komt u op voor uzelf en stelt u duidelijke grenzen zonder de werkrelatie op scherp te zetten?

Nu de eindejaarsgesprekken voor de deur staan, is het belangrijk dat u geen misverstanden laat ontstaan. Door duidelijk te zijn in wat u wilt en verwacht van uw medewerkers, voorkomt u eindeloze discussies. En ook wilt u natuurlijk voorkomen dat u zelf omkomt in het werk omdat u uw eigen grenzen niet duidelijk aangeeft naar zowel uw medewerkers als de directie. Assertief communiceren helpt hierbij.

Opkomen voor uzelf zonder de werkrelatie te schaden

Assertief communiceren is een persoonlijke vaardigheid die u zich eigen moet maken. U komt op voor uzelf maar zonder de werkrelatie te schaden. Dat is iets anders dan ‘op uw strepen staan’ of ‘recht voor de raap zijn’. MT Rendement 9-2015 dat morgen bij abonnees op de mat valt, geeft u inzicht in assertieve communicatie en onderzoekt samen met u hoe assertief u zelf op dit moment bent.

Bijlagen bij dit bericht

Effectief vergaderen I: doel en opbouw
E-learning | VideoCollege 20 minuten
Effectief vergaderen II: van voorbereiding tot verslag
E-learning | VideoCollege 41 minuten