Goede voornemens stranden al na paar weken

28 december 2015 | Door redactie

Traditiegetrouw beginnen veel mensen een nieuw jaar met goede voornemens. Die verdwijnen echter na een paar weken al naar de achtergrond. Hoe zorgt u ervoor dat u ze wel uitvoert? Kleine doelen stellen helpt u om het vol te houden.

Niets zo moeilijk al het uitvoeren van goede voornemens. Dat komt doordat u er iets voor in uw gedrag moet veranderen. Mensen worden niet voor niets gewoontedieren genoemd. Goede voornemens hoeven niet wereldschokkend te zijn. Liever niet zelfs. Meer bewegen, productiever zijn en een betere balans tussen werk en privé realiseren, is al heel wat. De kans om goede voornemens ook echt uit te voeren neemt toe als u kleine stappen zet. Probeer liever haalbare doelen (tool) te stellen in plaats van één enorme verandering waar u tegenaan hikt.

Vertel anderen over goede voornemens

Bijvoorbeeld minder e-mail sturen, elke werkdag in de pauze gaan lunchwandelen, pauzesoftware op uw pc installeren en vaker de trap nemen in plaats van de lift. Een stok achter de deur kan helpen. Vertel anderen over uw goede voornemen en spreek af dat u gaat breken met een oude gewoonte. Dat kan door in januari mee te doen met de online challenge Je beste jaar ooit. Auteur Denise Hulst, die diverse artikelen in Office Rendement schreef over slimmer en efficiënter werken, sleept u de eerste maand van het jaar door. Ze laat zich bijstaan door sociaal psychologe Roos Vonk, psychiater en marathonloper Bram Bakker en coach Lisette Thooft. Het openingswebinar begint op 4 januari 2016.