Het suffe personeelsuitje is echt zó 2012

27 juni 2013 | Door redactie

Heeft u al een leuke activiteit bedacht voor het jaarlijkse personeelsuitje? Natuurlijk vinden uw collega’s het prima om gezellig op een rondvaartboot te dobberen of een workshop keramiek te volgen. Maar in de wereld van de personeelsuitjes is vandaag de dag heel veel mogelijk, van spannende evenementen tot doldwaze activiteiten. Denk daarom ook eens buiten de vertrouwde uitjesdoos.

U kunt het tegenwoordig zo gek niet bedenken, of u kunt een activiteit ook als personeelsuitje ondernemen. Zo kunt u voor een actief uitje gaan, zoals survivallen op Terschelling, paintballen of voor de echte waaghalzen: bungeejumpen. Bedenk dan wel dat niet iedere medewerker een even grote held is, en dat sommigen het van de dokter rustig aan moeten doen. Voor deze mensen is het niet leuk als zij vanaf de zijlijn moeten toekijken. Daarnaast is uw manager aansprakelijk voor ongevallen. Een rondleiding op een prikkelende locatie zoals Meteo Consult in Wageningen of Forteiland IJmuiden is dan een veiliger optie. In de categorie ‘teambuilding’ is ook van alles mogelijk: denk aan met zijn allen een reuzenvlieger bouwen, samen een muziekstuk trommelen of zelf grote bergen sushi maken. Medewerkers voelen zich dan onderdeel van een groter geheel, en dat versterkt de binding met uw organisatie.

Voorbeeldbrief voor uitnodiging personeelsuitje

Dieren doen het ook altijd goed. Zo kunt u knuffelen met koeien voor een stressvrije middag. Of schapen drijven, simpelweg omdat de meeste stedelingen dit waarschijnlijk nog nooit gedaan hebben. U kunt natuurlijk ook zelf ideëen aandragen en deze overleggen met de aanbieders van personeelsuitjes. Bent u eruit en wilt u uw collega’s uitnodigen? Gebruik dan de voorbeeldbrief ‘Uitnodiging personeelsfeest of bedrijfsuitje’ die u kunt vinden bij de vaktools van Office Rendement.