Maak van Blue Monday de gezelligste werkdag van het jaar!

Heeft u een onbestemd gevoel waar u de vinger niet op kunt leggen? Een psychoanalytische verklaring is niet nodig. Het is namelijk Blue Monday, oftewel de meest deprimerende dag van het jaar. Zo overleeft u Blue Monday op kantoor!

21 januari 2019 | Door redactie

‘Blue Monday’ (in het Nederlands ook wel ‘Deprimaandag’) is het geesteskindje van de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht een formule om de meest deprimerende dag van het jaar te berekenen. Hij deed dit op basis van onder meer de weersgesteldheid (januari staat niet bepaald bekend om zijn zonovergoten dagen), schulden (de dure feestmaand december heeft er financieel ingehakt) en goede voornemens die inmiddels in de prullenbak zijn beland. In 2019 valt Blue Monday op maandag 21 januari, in 2020 op 20 januari en in 2021 op 25 januari.

Zo gaat u Blue Monday te lijf op kantoor

Nu is het natuurlijk erg makkelijk om het kalenderdieptepunt in de winterdip aan factoren toe te schrijven waarop u geen invloed heeft. Zijn uw collega’s vatbaar voor dergelijke mistroostigheid? Draai de boel dan eens om en maak van Blue Monday juist de gezelligste werkdag van het jaar. Zet zachtjes de radio aan op de achtergrond, organiseer een gezamenlijke lunch, ga samen een paar keer tijdens de werkdag rekken en strekken of verplaats de vrijdagmiddagborrel eenmalig naar de maandag. Als er voor een leuk evenement dat binnenkort plaatsvindt nog ideeën nodig zijn, kunt u hier juíst vandaag over brainstormen (tool). Omdenken dus en u zegt al gauw ‘toedeloe’ tegen die donkere wolken.