’s-Hertogenbosch meest gastvrije stad 2013

10 oktober 2013 | Door redactie

Wilt u het volgende bedrijfsuitje laten plaatsvinden in een stad die aanvoelt als een warm bad? Regel dan een activiteit of excursie in ’s-Hertogenbosch. De Noord-Brabantse hoofdstad is verkozen tot Meest Gastvrije Stad van 2013. En dat is niet voor het eerst: de vorige drie edities ging ’s-Hertogenbosch ook met deze eer aan de haal.

Op het gebied van gastvrijheid is het blijkbaar goed toeven in de hoofdstad van Noord-Brabant. VVV Nederland en horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners vroegen aan ruim 8.000 respondenten hoe zij de gastvrijheid van de 21 grootste Nederlandse steden beleven. Hierbij speelt de vriendelijkheid van de bewoners, het winkelpersoneel en de horecamedewerkers een grote rol, maar ook de veiligheid wordt in de resultaten meegenomen. ’s-Hertogenbosch bemachtigt voor de vierde keer op rij de gouden plak. Het zilver is voor Groningen en het brons voor Maastricht.

Gastvrijheid Randstad laat te wensen over

De volledige ranglijst laat zien dat de Randstad nog een lesje of twee in gastvrijheid kan gebruiken. Leiden hoeft zich met een vijfde plek zeker niet te schamen, maar de vier grootste steden van ons land (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) zijn in de top tien nergens te bekennen.