Alles over arbo in de PreventieCoach app

22 november 2013 | Door redactie

De PreventieCoach Arbo app helpt uw OR bij het creëren van een veilige en gezonde werkomgeving voor uw achterban. Door de applicatie op uw mobiele telefoon te downloaden heeft u toegang tot allerlei tips, informatie en checklists op het gebied van preventie en het verbeteren van de arbeidsomstandigheden.

De arbeidsomstandigheden vormen een belangrijk onderwerp voor de OR, waarbij het instemmingsrecht ook van toepassing is als de bestuurder wijzingen wil doorvoeren (artikel 27 lid 1d WOR). Maar om een gezonde en veilige werkomgeving te creëren, is het belangrijk dat de werknemers weten dat ze ook zelf hun steentje kunnen bijdragen. De app PreventieCoach Arbo kan uw OR hierbij helpen. U vindt er bijvoorbeeld arbowetgeving, modules voor e-learning, coachingstips, stappenplannen, gedragscodes en checklists over onderwerpen zoals de RI&E, veilig tillen, RSI, werkdruk en Het Nieuwe Werken.

Hulpmiddelen voor een veilige en gezonde werkvloer

De PreventieCoach Arbo app maakt onderdeel uit van de Samen-Werk-Koffer die is samengesteld ter afsluiting van de campagne ‘Samen sterk voor preventie’. In het bericht ‘Nieuwe koffer vol met gezondheidsmaatregelen’ heeft u al kunnen lezen over de tools die het Europees Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk in deze koffer heeft verzameld. U vindt er ook andere hulpmiddelen om de veiligheid en gezondheid op het werk te bevorderen. De PreventieCoach Arbo app kunt u gratis downloaden voor Android-telefoons en voor de iPhone.