Doet u ook mee met Nationale Traploopweek?

27 september 2012 | Door redactie

Kijk niet raar op als u van uw manager opeens verplicht de trap moet nemen op kantoor. Van 2 oktober tot en met 5 oktober is het namelijk Nationale Traploopweek. Tijdens deze week wordt aandacht gevraagd voor de gezonde effecten van traplopen. Verschillende organisaties doen mee. In totaal mogen tienduizenden werknemers tijdens Nationale Traploopweek even geen gebruik maken van de lift.

Traplopen is net zo effectief een kleine work-out, zeker vergeleken met liftgebruik. In het kader van gezond werken doen meerdere organisaties mee aan Nationale Traploopweek. Onder andere de medewerkers op de hoofdkantoren van Rabobank, Ordina en Shell zullen van 2 tot en met 5 oktober de trap moeten nemen. Vraag maar aan uw manager hoe hij tegenover dit initiatief staat. Of niet, als u het echt niet zitten om u een week lang iedere ochtend in het zweet te werken. Het bestuursgebouw van Rabobank telt bijvoorbeeld 25 verdiepingen. Een flinke klim!

Traplopen is gezond

Maar het is zeker verstandig als werkend Nederland meer beweegt dan nu het geval is. Volgens cijfers van het Diabetes Fonds komt bijna de helft van de werknemers niet toe aan de dagelijkse 30 minuten beweging, en betekent dit dat steeds meer mensen diabetes type 2 krijgen. Werkgevers kunnen jaarlijks veel geld besparen als hun personeel wat vaker op de gezonde toer gaat. Werknemers stimuleren om vaker de trap te nemen kan hierbij zeker helpen.