Met een half oog kijken is misschien gezonder

7 september 2015 | Door redactie

Heeft u ook vierkante ogen als u een paar uur achter elkaar op uw tablet heeft zitten staren? Dat is niet raar, want het is vermoeiend. Bovendien kan het blauwe ledlicht van zo’n scherm ook nog schadelijk zijn voor uw ogen. U bewijst uzelf dus een dienst als u op de goede manier met uw mobiele apparatuur omgaat.

Vooral in kantooromgevingen is overal ledlicht te vinden: in lampen aan de wand of het plafond en in de beeldschermen van smartphones en tablets. Maar ledlicht wordt op dit moment met een scheef oog bekeken. Er rust de verdenking op dat de blauwe component van ledlicht bepaalde cellen in het netvlies zou kunnen aantasten. Als u ook na werktijd nog met uw smartphone of tablet in de weer bent, neemt u meer risico, denkt de Gezondheidsraad.

Moeilijk in slaap komen

Daarnaast stimuleert het blauwe licht van het beeldscherm het waakcentrum in de hersenen. U valt dus moeilijker in slaap als u vlak voor bedtijd nog met uw tablet of smartphone werkt. Ook iets om u van bewust te zijn. Met slaapgebrek levert u niet uw beste prestaties!