Nieuwe koffer vol met gezondheidsmaatregelen

8 november 2013 | Door redactie

Het Europees Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk heeft een digitale Samen-Werk-Koffer samengesteld met daarin tools om aan de gezondheid en veiligheid van uw achterban te werken. Hiermee werd de campagne ‘Samen sterk voor preventie’ afgesloten. Tijdens de campagne lag de nadruk op een grotere inspraak van werknemers en samenwerking met de leidinggevenden.

Veel organisaties hebben al verschillende tools en interventies voor veilig en gezond werken op hun eigen werkvloer ingezet. Deze tools zijn nu op één plek verzameld: in de Samen-Werk-Koffer. Een deel van de tools is gratis beschikbaar, maar ook uit de beschrijvingen van de betaalde tools kan uw OR of de VGWM-commissie inspiratie opdoen voor een geschikte aanpak binnen uw organisatie.

Participatie van werknemers bevorderen

Daarnaast vindt u op de website van de campagne ‘Samen sterk voor preventie’ onder andere een gids voor de participatie van werknemers en checklists met preventieve oplossingen voor specifieke branches zoals de gezondheidszorg, horeca en bouw.

Europese campagne Samen sterk voor preventie

In het bericht ‘Samen sterk voor preventie 2012’ heeft u al kunnen lezen over de campagne ‘Samen sterk voor preventie’ van het Europees Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk. De nadruk lag hierbij op de samenwerking tussen werknemers en leidinggevenden om de veiligheid en gezondheid op het werk te bevorderen. Nu de campagne twee jaar heeft gelopen, zijn verschillende tools, aanpakken en interventies samengevoegd in de Samen-Werk-Koffer.