Preventief temperatuur meten wordt afgeraden

Er moeten nu plannen gemaakt worden voor het moment dat de coronamaatregelen versoepeld zullen worden. Een werkgever zou op het idee kunnen komen om bij werknemers preventief de temperatuur op te laten nemen. Maar mag dat eigenlijk?

16 april 2020 | Door redactie

Werkgevers moeten nadenken over gerichte plannen voor het moment dat de coronamaatregelen versoepeld kunnen worden en mensen weer naar hun werk komen. Dat zal een pakket aan maatregelen worden. Sommige werkgevers zullen de optie overwegen om preventief de temperatuur van werknemers te laten meten. Ze hopen zo vast te kunnen stellen of een werknemer koorts heeft en dus mogelijk besmet is met het coronavirus.

Weinig voorspellende waarde

Dat is echter om twee redenen geen goed idee. De eerste reden is dat de maatregel te weinig voorspellende waarde heeft. Ervaringen bij het testen van passagiers op luchthavens wijzen erop dat 46% van de geïnfecteerde personen niet ontdekt wordt bij een temperatuurmeting. Daar zijn verschillende oorzaken voor, variërend van het moment in de incubatieperiode tot verkeerd uitgevoerde metingen.

Arbodiensten terughoudend

De tweede reden is de privacy (tool). De Autoriteit Persoonsgegevens stelt strenge eisen als werkgevers een temperatuurmeting willen doen. Zo zijn er slechts drie personen die deze uit mogen voeren: de werknemer zelf, de bedrijfsarts of een arboverpleegkundige. Zowel de arbodiensten als de vereniging van bedrijfsartsen zijn daarom erg terughoudend om op zo’n verzoek in te gaan. De werkgever mag gedurende de coronacrisis wél iemand naar huis sturen die verkoudheids- of griepverschijnselen heeft.