Uw coach voor preventie is binnen handbereik

21 november 2013 | Door redactie

Met de PreventieCoach Arbo app heeft u toegang tot allerlei informatie om de arbeidsomstandigheden en preventie binnen uw organisatie onder de aandacht te brengen. Deze app voor uw mobiele telefoon maakt onderdeel uit van de Samen-Werk-Koffer die is samengesteld ter afsluiting van de campagne ‘Samen sterk voor preventie’.

Als arboprofessional moet u alles weten over de arbeidsomstandigheden, veiligheid en preventie. Maar om een gezonde en veilige werkomgeving te creëren, is het belangrijk dat de werknemers weten dat ze ook zelf hun steentje kunnen bijdragen. De app PreventieCoach Arbo kan u hierbij helpen. U vindt er bijvoorbeeld arbowetgeving, modules voor e-learning, coachingstips, stappenplannen, gedragscodes en checklists over onderwerpen zoals de RI&E, veilig tillen, RSI, werkdruk en Het Nieuwe Werken.

Preventie en veiligheid op het werk

In het bericht ‘Wat zit er in de Samen-Werk-Koffer?’ heeft u al kunnen lezen over de tools die het Europees Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk heeft verzameld in de digitale Samen-Werk-Koffer. In die koffer vindt u ook andere hulpmiddelen om de veiligheid en gezondheid op het werk te bevorderen. De PreventieCoach Arbo app kunt u gratis downloaden voor Android-telefoons en voor de iPhone.