Vijf keer per dag bidpauze tijdens ramadan?

Begin juni is het weer tijd voor de ramadan. Werknemers die meedoen aan deze islamitische vastenmaand zullen tussen zonsopkomst en zonsondergang niet eten, drinken, roken of vrijen. Ze bidden bovendien vijf keer per dag. Uw organisatie moet daar rekening mee houden binnen de grenzen van de wet.

9 mei 2016 | Door redactie

Het valt onder het goed werkgeverschap om waar mogelijk rekening te houden met de ramadan, die dit jaar rond 6 juni begint. Daar zijn echter wel wettelijke kaders aan verbonden. De Arbeidstijdenwet (tools) schrijft namelijk voor hoe vaak werknemers minimaal pauze moeten nemen. Die regels gelden ook als een werknemer vanwege de ramadan liever zijn pauzes anders wil indelen omdat hij zich aan de vastentijden wil houden of wil bidden.

Lange dagen maken ramadan extra zwaar

Dit jaar valt de ramadan in juni. De zon komt dan al vroeg op, rond vier uur ‘s ochtends. Hij gaat bovendien pas na tien uur ‘s avonds onder. Dat betekent dat vastende werknemers pas laat in de avond mogen eten en drinken en daardoor minder lang kunnen slapen. Dat heeft mogelijk gevolgen voor hun concentratievermogen. Werkgevers kunnen de werkzaamheden en werktijden aanpassen op de vastentijden (tool). Ze moeten dan wel rekening houden met de verplichte pauzetijden volgens de Arbeidstijdenwet.