Arbeidskorting nog verder omhoog in 2015

16 september 2014 | Door redactie

Het kabinet heeft in totaal € 500 miljoen uitgetrokken om de arbeidskorting verder te kunnen verhogen. Hiervoor wordt met ingang van 2015 de afbouwgrens verhoogd. Dit meldt het kabinet in het Belastingplan 2015.

In 2014 had het kabinet de arbeidskorting al flink verhoogd. Deze maatregel was afgesproken in het regeerakkoord om werken te laten lonen. In het Belastingplan 2015 doet het kabinet hier nog een schepje bovenop door de arbeidskorting verder te verhogen.

Arbeidskorting bij een bepaald inkomen

Afbouwgrens gaat geleidelijk omhoog

Het kabinet voert het begin van de afbouwgrens voor het maximum geleidelijk op. Het afbouwtraject kent ook een eindpunt, boven die grens heeft een werknemer geen recht meer op arbeidskorting. Door het verhogen van de afbouwgrens gaat dat eindpunt ook omhoog: 

Hoogte afbouwgrens arbeidskorting

Arbeidskorting voor elke werkende

Iedere werknemer die loon ontvangt uit een echte of fictieve dienstbetrekking heeft recht op arbeidskorting. Dit is een percentage van het loon tot een maximumbedrag. Omdat het kabinet vindt dat arbeid moet lonen, verhoogt het de arbeidskorting door de afbouwgrens te verhogen. De afbouwgrens is het inkomen waarbij de arbeidskorting wordt afgebouwd. Na die grens wordt de arbeidskorting lager dan het maximumbedrag van de arbeidskorting.