Het eerste Prinsjesdagnieuws is bekend

4 september 2015 | Door redactie

Onlangs heeft de ministerraad de ontwerpbegrotingen, die de ministers voor 2016 ingediend hebben, vastgesteld. Deze zijn onderdeel van de Rijksbegroting die op Prinsjesdag samen met de Miljoenennota wordt aangeboden aan de Tweede Kamer. Onlangs heeft RTL Nieuws echter al de hand weten te leggen op deze Prinsjesdagstukken.

Uit de eerste uitgelekte informatie blijkt dat het kabinet onder andere maatregelen gaat nemen op het gebied van de belasting over spaartegoeden en de regels voor betaald verlof voor werknemers met een echtgenote die net een baby heeft gekregen. U las eerder in het nieuwsartikel ‘Per 2017 vijf dagen betaald verlof voor vaders’ al dat vaders en meemoeders mogelijk langer kraamverlof krijgen na de geboorte van hun kind. Uit de uitgelekte Prinsjesdagstukken blijkt dat dit verlof per 2017 inderdaad wordt verlengd. In plaats van twee betaalde vrije dagen heeft een werknemer straks waarschijnlijk recht op vijf betaalde vrije dagen. Voor wiens rekening deze dagen komen, staat nog niet vast; dit kan de werkgever zijn of UWV. 

Al het relevante Prinsjesdagnieuws op een rijtje

Rendement.nl zorgt ervoor dat u volledig op de hoogte bent van de gepresenteerde maatregelen die voortvloeien uit de Miljoenennota 2016 en het Belastingplan 2016. Schrijf u gratis in voor de Prinsjesdag-nieuwsbrief en u ontvangt  al het relevante nieuws in heldere taal in uw mailbox. Op de themapagina Prinsjesdag 2015 vindt u bovendien al het relevante Prinsjesdagnieuws op een rijtje.