In 2016 nog geen hervorming loondoorbetaling

9 september 2015 | Door redactie

De verplichting om uw zieke werknemers maximaal twee jaar door te betalen blijft ook in en na 2016 op uw bv drukken. Er gingen stemmen op om deze regeling te verlichten voor het mkb, maar het ziet er naar uit dat er op Prinsjesdag geen alternatieven gepresenteerd worden.

De verplichte loondoorbetaling bij ziekte is voor veel kleine werkgevers een groot risico. Zieke werknemers vormen al snel een relatief grote kostenpost. Kleine ondernemingen zijn daarom niet happig op het aannemen van werknemers. In het nieuwsartikel ‘Loondoorbetaling bij ziekte op de schop’ las u al dat verschillende partijen in de Tweede Kamer kleine werkgevers op dit vlak willen ontzien. Helaas hoeft u op dit gebied niet reikhalzend uit te kijken naar Prinsjesdag. Volgens bronnen van de Telegraaf gaat er namelijk niets veranderen.

Lasten delen met vakbonden

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft in de afgelopen maanden verschillende alternatieven onderzocht om de rekening van de loondoorbetaling van het tweede jaar voor kleine werkgevers te verlichten, bijvoorbeeld door deze te delen met vakbonden of door een bijdrage van de overheid. Bronnen rond de minister hebben nu laten weten dat het onderzoek niets opgeleverd heeft omdat voor geen van de alternatieven voldoende draagvlak bestaat. De minister zal de uitkomsten van het onderzoek op Prinsjesdag kenbaar maken.

Volg het nieuws op de themapagina Prinsjesdag 2015

Op de themapagina Prinsjesdag 2015 vindt u al het relevante nieuws dat op Prinsjesdag de revue passeert. Zodra het koffertje na de Troonrede wordt geopend, begint de redactie van Rendement nieuwsberichten te publiceren. De redactie stopt pas met schrijven als al het relevante nieuws is gebracht. Zo hoeft u niets te missen!