Kinderopvangtoeslag gaat omhoog in 2016

Volgend jaar gaat de kinderopvangtoeslag omhoog om de kinderopvang betaalbaar te houden voor ouders. Dit heeft minister Asscher van Sociale Zaken aangekondigd. De maatregel is onderdeel van de Miljoenennota, die op Prinsjesdag zal worden gepresenteerd.

10 september 2015 | Door redactie

De verhoging van de kinderopvangtoeslag is goed nieuws voor uw kinderopvangorganisatie. De kosten voor ouders die hun kinderen naar de opvang willen brengen dalen hierdoor immers. In voorgaande jaren gebeurde het tegenovergestelde, omdat ouders zelf meer moesten bijdragen aan de kinderopvang. Mogelijk heeft uw organisatie de gevolgen daarvan ook ondervonden. De kinderopvangtoeslag zal voor alle werkende ouders stijgen. De kosten voor buitenschoolse omvang zullen hierdoor ook dalen. Eerder lekte via RTL Nieuws al enkele maatregelen uit de Prinsjesdagstukken uit. Toen bleek dat het kabinet ook plannen heeft die het mogelijk maken dat peuters enkele uren per week gratis naar de kinderopvang kunnen, ongeacht of hun ouders werken. 

Rendement.nl houdt u op de hoogte van Prinsjesdag

Hoe deze maatregelen verder worden uitgewerkt, zal blijken op Prinsjesdag als de Miljoenennota 2016 en het Belastingplan 2016 worden gepresenteerd. Wilt u op de hoogte blijven van het Prinsjesdagnieuws, schrijf u dan gratis in voor de Prinsjesdag-nieuwsbrief. Op de themapagina Prinsjesdag 2015 vindt u bovendien al het relevante Prinsjesdagnieuws op een rijtje.