Meer budget S&O-afdrachtvermindering in 2015

16 september 2014 | Door redactie

Het beschikbare budget voor de afdrachtvermindering voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O) bedraagt in 2015 € 794 miljoen. Dit blijkt uit het Belastingplan 2015. Daarmee is er € 38 miljoen meer beschikbaar dan in 2014.

In 2013 werd het budget van de S&O-afdrachtvermindering nog overschreden met een bedrag van € 76 miljoen. Om de overschrijding te compenseren, zou in 2015 daarom eigenlijk een lager budget beschikbaar moeten zijn. Dat het budget toch hoger uitpakt, is te danken aan twee besluiten:

  • Een deel van het voor de Research en Development Aftrek (RDA) beschikbare budget, namelijk € 214 miljoen, wordt overgeheveld naar het budget voor de S&O-afdrachtvermindering.
  • Ook wordt het budget voor de S&O-afdrachtvermindering eenmalig met € 16 miljoen opgehoogd.

Tarieven S&O-afdrachtvermindering hetzelfde

De tarieven van de eerste schijf (35%)  en de tweede schijf (14%) blijven hetzelfde als in 2014. Ook het tarief van de eerste schijf voor starters blijft in 2015 50%. Aan het plafondbedrag verandert evenmin iets; dit blijft € 14 miljoen.

Afdrachtvermindering geldt voor loonkosten

De Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk (WBSO) ondersteunt innovatieve werkzaamheden en projecten door middel van afdrachtvermindering op de loonkosten voor speur- en ontwikkelingswerk. Als een organisatie aan een aantal voorwaarden voldoet, kan zij in aanmerking komen voor de S&O-afdrachtvermindering.  Zo wil de overheid organisaties stimuleren om te innoveren. 

Stel gratis uw vragen

MKB AdviesdeskHeeft u vragen over bovenstaand onderwerp, dan kunt u deze als Premium-abonnee gratis stellen aan de experts van MKB Adviesdesk. U krijgt gegarandeerd antwoord binnen vijf werkdagen. Wacht niet langer en stel uw vraag!