Meer kinderopvangtoeslag werkende ouders

10 september 2015 | Door redactie

Werkende ouders die hun kinderen naar de opvang brengen, hebben volgend jaar een mazzeltje. De kinderopvangtoeslag gaat namelijk omhoog. Dit heeft minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) aangekondigd. De maatregel is onderdeel van de Miljoenennota, die op Prinsjesdag zal worden gepresenteerd.

Het wordt voor werknemers volgend jaar aantrekkelijker om van  kinderdagopvang gebruik te maken, zeker als zij meerdere kinderen hebben. Volgend jaar gaat de kinderopvangtoeslag namelijk omhoog om de kinderopvang betaalbaar te houden voor ouders. In een tabel op pagina 3 en 4 van het Ontwerpbesluit voor wijziging van het Besluit kinderopvangtoeslag (pdf) kunt u zien welke gevolgen de verhoging heeft.

Gevolgen wijzigingen kinderopvangtoeslag

In voorgaande jaren gebeurde het tegenovergestelde, omdat ouders zelf meer moesten bijdragen aan de kinderopvang. Mogelijk heeft u de gevolgen daarvan ook ondervonden omdat medewerkers bijvoorbeeld minder uren per week gingen werken of vaker wilden thuiswerken (adviseur) om de zorg voor de kinderen te kunnen combineren met werk.
Komt u uw medewerkers met kinderen tegemoet door een financiële bijdrage aan de kinderopvang te leveren, kijk dan goed naar de forfaitaire waardering kinderopvang (tool) binnen de werkkostenregeling (WKR).

Rendement.nl houdt u op de hoogte van Prinsjesdag

Hoe deze maatregelen verder worden uitgewerkt, zal blijken op Prinsjesdag als de Miljoenennota 2016 en het Belastingplan 2016 worden gepresenteerd. Wilt u op de hoogte blijven van het Prinsjesdagnieuws, schrijf u dan gratis in voor de Prinsjesdag-nieuwsbrief. Op de themapagina Prinsjesdag 2015 vindt u bovendien al het relevante Prinsjesdagnieuws op een rijtje.