Mkb gaat extra profiteren van S&O

17 september 2013 | Door redactie

Het kabinet wil het mkb tegemoetkomen door de eerste schijf van de afdrachtvermindering voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O) te verlengen van € 200.000 naar € 250.000. Het beschikbare budget voor de S&O-afdrachtsvermindering bedraagt in 2014 € 756 miljoen. Dit blijkt uit het Belastingplan 2014.

Vooral het mkb moet gaan profiteren van deze ondersteuningsmaatregel van de overheid. Door het verlengen van de eerste schijf is de afdrachtvermindering namelijk op een groter deel van de loonkosten voor speur- en ontwikkelingswerk van toepassing. Uit een eerdere evaluatie bleek al dat het verlengen van de eerste schijf in 2009 en 2010 ondernemers tot meer speur- en ontwikkelingswerk heeft aangezet. Het tarief in de eerste schijf wordt wel verlaagd van 38% naar 35%.

Budget RDA naar S&O-afdrachtvermindering

Om onder meer het verlengen van de eerste schijf en het verlagen van het tarief in die eerste schijf mogelijk te maken, wordt structureel € 60 miljoen van het budget van de Research en Development Aftrek (RDA) naar het budget van de S&O-afdrachtvermindering overgeheveld.

Stel gratis uw Prinsjesdag-vragen

MKB AdviesdeskHeeft u vragen over de gevolgen van bovenstaande maatregel of wijziging, dan kunt u deze als Premium-abonnee gratis stellen aan de experts van MKB Adviesdesk. U krijgt gegarandeerd antwoord binnen vijf werkdagen. Wacht niet langer en stel uw vraag!