Personeelskorting onder WKR beperkt mogelijk

16 september 2014 | Door redactie

Ook als uw organisatie de werkkostenregeling (WKR) ingevoerd heeft, mag de werkgever de werknemers personeelskorting blijven geven. De werkgever hoeft deze korting niet in de vrije ruimte op te nemen. Er geldt namelijk een gerichte vrijstelling voor. Er zijn wel voorwaarden verbonden aan de personeelskorting.

Uit het Belastingplan 2015 blijkt dat de regels voor personeelskorting grotendeels hetzelfde blijven. Onder de oude regels voor vergoedingen en verstrekkingen mogen organisaties werknemers onbelast korting geven op zogenoemde branche-eigen producten. Deze korting mag niet meer bedragen dan 20% van de waarde van de producten in het economische verkeer. Bovendien mag elke werknemer maximaal € 500 korting per jaar krijgen. Aan deze regels verandert niets. Onder de WKR geldt namelijk een gerichte vrijstelling voor personeelskortingen van maximaal 20% tot een maximum van € 500 per werknemer per jaar. De werkgever hoeft de korting dus niet in de vrije ruimte onder te brengen.

Doorschuiven ongebruikte personeelskorting niet meer toegestaan

Werknemers mogen onder de WKR geen ongebruikte korting van voorgaande jaren meer meenemen naar een volgend jaar. Onder het oude regime voor vergoedingen en verstrekkingen mag dit nog wel. Had een werknemer gedurende twee jaar slechts € 100 per jaar aan korting gekregen, dan mocht hij in het derde jaar dus € 1.300 ( 2 x € 400 en 1 x € 500) aan personeelskorting krijgen. Dat mag onder de WKR niet meer. Als het jaar voorbij is, vervalt niet-gebruikte korting.

Stel gratis uw vragen

MKB AdviesdeskHeeft u vragen over de personeelskorting, dan kunt u deze als Premium-abonnee gratis stellen aan de experts van MKB Adviesdesk. U krijgt gegarandeerd antwoord binnen vijf werkdagen. Wacht niet langer en stel uw vraag!