Prinsjesdag 2014: bijtelling, WKR en tarieven

15 september 2014 | Door redactie

Op dinsdag 16 september presenteert het kabinet de begroting voor 2015 aan de Tweede Kamer. In tegenstelling tot eerdere berichten worden op Prinsjesdag ook de nieuwe plannen voor de bijtelling verwacht. Verder komt eindelijk het wetsvoorstel met de veranderingen in de werkkostenregeling (WKR) boven tafel.

In het bericht ‘Fiscale autoplannen niet op Prinsjesdag’ kon u lezen over de verwachte hervorming van de regels voor zuinige auto’s. Oorspronkelijk was het plan om de zogeheten Autobrief met deze plannen pas na Prinsjesdag te presenteren, aangezien de wijzigingen pas in 2016 moeten ingaan. Onlangs meldden bronnen in Den Haag echter dat het kabinet zijn fiscale autoplannen voor 2016 tot en met 2019 toch wél op Prinsjesdag bekend gaat maken.

Vereenvoudiging WKR in Belastingplan 2015

Daarnaast wordt op Prinsjesdag het wetsvoorstel voor vereenvoudiging van de WKR verwacht. De hoofdlijnen presenteerde staatssecretaris Wiebes van Financiën begin juli al aan de Tweede Kamer. Hij beloofde toen dat deze vereenvoudigingsmaatregelen – die per 2015 van kracht moeten worden – worden uitgewerkt in het Belastingplan 2015. Verder brengt de Miljoenennota de fiscale tarieven die per 2015 gaan gelden, bijvoorbeeld voor de loonbelasting/premie volksverzekeringen, de heffingskortingen en de afdrachtvermindering speur- en ontwikkelingswerk.

Inschrijven voor speciale Prinsjesdag-nieuwsbrief

Rendement houdt u op (en na) Prinsjesdag voortdurend van de plannen voor 2015 op de hoogte. Als u zich inschrijft voor de Prinsjesdag-nieuwsbrief, ontvangt u in de loop van de middag een beknopt verslag van de ingrijpendste maatregelen die voor 2015 op stapel staan. Later op de avond ontvangt u – zoals u van Rendement gewend bent – de speciale extra Prinsjesdag-nieuwsbrief waarin de plannen van het kabinet voor 2015 zijn uitgewerkt en toegelicht. U kunt de berichtgeving ook volgen via de themapagina Prinsjesdag 2014.