Prinsjesdag 2014 op de voet volgen

15 september 2014 | Door redactie

Vandaag is het weer de derde dinsdag van september. Het kabinet presenteert op deze dag de plannen voor 2015. Een deel van de plannen en cijfers is vorige week al uitgelekt. Toch zijn er voor vandaag nog genoeg nieuwe plannen die voor uw onderneming van belang kunnen zijn. Rendement brengt u vandaag op de hoogte van de belangrijkste maatregelen.

Uit de uitgelekte cijfers blijkt dat de meeste mensen er volgend jaar gemiddeld 0,5% op vooruit gaan. De economische groei zal 1,25% bedragen en het begrotingstekort zal ook uitkomen op 1,25%. Daarnaast is het kabinet van plan om de arbeidskorting met € 500 miljoen te verhogen en het tarief in de eerste schijf te verlagen. De exacte bedragen zullen morgen uit het Belastingplan 2015 blijken. Voor ouderen gaat er ook het nodige veranderen. De ouderenkorting in de inkomstenbelasting gaat verdwijnen en de oudertoeslag in box 3 schaft het kabinet af.

Exacte plannen komen op Prinsjesdag

In het Belastingplan 2015 neemt het kabinet ook de vereenvoudigingen van de werkkostenregeling op. Daarnaast geeft het wetsvoorstel waarschijnlijk meer duidelijkheid over de vennootschapsbelastingplicht voor overheidsbedrijven, de VAR-webmodule en het nettopensioen voor lonen boven de € 100.000. Verder is aangekondigd dat er een notitie komt over de toekomstige autoplannen en de mogelijkheden voor het hervormen van het belastingstelsel. De exacte plannen zal het kabinet vandaag bekendmaken.   

Speciale extra Prinsjesdag-nieuwsbrief

Vandaag ontvangt u eerst een beknopt verslag van de ingrijpendste maatregelen die voor 2015 op stapel staan. Later op de avond ontvangt u – zoals u van Rendement gewend bent – de speciale extra Prinsjesdag-nieuwsbrief waarin de plannen van het kabinet voor 2015 zijn uitgewerkt en toegelicht. Schrijf u nu in voor de Prinsjesdag-nieuwsbrief, zodat u direct volledig wordt bijgepraat!

Al het relevante nieuws op een rijtje

Op de themapagina Prinsjesdag 2014 vindt u al het relevante nieuws voor uw organisatie. Zodra het koffertje na de Troonrede wordt geopend, begint de redactie van Rendement nieuwsberichten te publiceren. De redactie stopt pas met schrijven als al het relevante nieuws is gebracht. Zo hoeft u niets te missen.