Steuntje in de rug voor werkende ouders

17 september 2015 | Door redactie

Het kabinet maakt het voor werkende ouders in 2016 iets makkelijker om hun werk en de zorg voor de kinderen te combineren. Op Prinsjesdag bleek namelijk dat de inkomensafhankelijke combinatiekorting omhoog gaat, een financieel steuntje in de rug die jonge ouders moet aanmoedigen om actief te blijven op de arbeidsmarkt.

De zogenoemde ‘inkomensafhankelijke combinatiekorting’ is een financiële tegemoetkoming voor medewerkers die kinderen hebben jonger dan 12 jaar. Er zijn wel een aantal voorwaarden: zo moet uw kind bijvoorbeeld ten minste zes maanden op uw adres ingeschreven staan. Op Prinsjesdag bleek dat het kabinet € 300 miljoen heeft uitgetrokken om de inkomensafhankelijke combinatiekorting volgend jaar uit te bouwen.

Inkomensafhankelijke combinatiekorting omhoog

In de tabel onder dit bericht ziet u wat dit eventueel voor uzelf of andere medewerkers betekent. Het kabinet blijkt het maximumbedrag van de combinatiekorting te verhogen met € 606, meer dan aanvankelijk werd aangenomen. Medewerkers die recht hebben op deze belastingkorting, hoeven deze niet aan te vragen. De Belastingdienst past de korting automatisch toe als iemand aan de voorwaarden voldoet.

Inkomensafhankelijke combinatiekorting