Verlenging van lage BTW-tarief op verbouwingen

29 augustus 2014 | Door redactie

U kunt langer profiteren van het lagere BTW-tarief van 6% voor de arbeidskosten bij verbouwing en renovatie van bestaande woningen. Bronnen in Den Haag melden dat het kabinet in het begrotingsakkoord heeft afgesproken om deze maatregel met zes maanden te verlengen.

Om de woningmarkt te stimuleren geldt tijdelijk het BTW-tarief van 6% in plaats van 21% voor de arbeidskosten op alle renovatie- en herstelwerkzaamheden van een woning (of tuin). Hierbij moet het gaan om een woning die meer dan twee jaar geleden voor het eerst in gebruik is genomen. Nieuwe woningen komen hiervoor dus niet in aanmerking. Het hogere BTW-tarief van 21% zou weer gaan gelden per 1 januari 2015, maar het kabinet lijkt toch van plan om deze maatregel met nog zes maanden te verlengen.

Verbouwing of renovatie op tijd afronden

De verlenging van het lagere BTW-tarief maakt onderdeel uit van het begrotingsakkoord. U kon daarover al lezen in het bericht ‘Akkoord bereikt over de begroting 2015’. Op Prinsjesdag maakt het kabinet de exacte plannen bekend. Waarschijnlijk blijven voor de verlenging van het lage BTW-tarief dezelfde regels gelden. Om van het lage BTW-tarief te profiteren is het dus belangrijk om de verbouwing vóór 1 juli 2015 af te ronden. Daarnaast moet de verbouwing na 1 maart 2013 zijn gestart. Voldoet u daar niet aan, dan geldt het normale tarief van 21% op de arbeidskosten bij een verbouwing of renovatie van de woning.