Verplichte invoering WKR in Belastingplan 2015

Het Belastingplan 2015 dat op Prinsjesdag openbaar werd gemaakt, bevestigt dat alle werkgevers per 1 januari 2015 aan de werkkostenregeling (WKR) moeten geloven. De vrije ruimte gaat per 2015 naar 1,2%.

16 september 2014 | Door redactie

Sinds 2011 hebben werkgevers de keus tussen toepassing van de werkkostenregeling of de oude regels voor vergoedingen of verstrekkingen. Per 2015 komt deze keuze te vervallen; iedere organisatie moet dan de werkkostenregeling gaan gebruiken. Wel worden er nog een aantal veranderingen in de WKR doorgevoerd om de regeling te vereenvoudigen en de administratieve rompslomp te verminderen. Deze vereenvoudigingsmaatregelen moeten wel gefinancierd worden. Om het geheel budgetneutraal te regelen, daalt de vrije ruimte van de WKR per 2015 van 1,5% naar 1,2% van de fiscale loonsom.

Vijf specifieke aanpassingen aan de WKR

In het Belastingplan worden vijf specifieke aanpassingen beschreven, waarover staatssecretaris Wiebes van Financiën de Tweede Kamer begin juli al had geïnformeerd. Het gaat om:

Stel gratis uw vragen

MKB AdviesdeskHeeft u vragen over de verplichte invoering van de WKR, dan kunt u deze als Premium-abonnee gratis stellen aan de experts van MKB Adviesdesk. U krijgt gegarandeerd antwoord binnen vijf werkdagen. Wacht niet langer en stel uw vraag!