Verwachte aanpassingen WKR vermist op Prinsjesdag

De verwachting was dat de kleine aanpassingen aan de werkkostenregeling (WKR) die voortvloeiden uit de evaluatie van de werking van de WKR in het Belastingplan 2019 zouden zijn uitgewerkt. In de stortvloed aan Prinsjesdagstukken is de WKR echter de grote afwezige.

18 september 2018 | Door redactie

Toen staatssecretaris Snel van Financiën in juni reageerde op Kamervragen over het rapport ‘Evaluatie werking werkkostenregeling’, gaf hij aan dat de kleine maatregelen die hij voor ogen heeft in een volgend Belastingplan hun beslag zouden krijgen. In de Prinsjesdagstukken van 2018 zijn deze maatregelen echter nog niet terug te vinden.

Fiscale plannen met raakvlakken met de WKR

De enige maatregelen in het Belastingplan 2019 die raakvlakken hebben met de WKR, zijn de plannen voor verkorting van de looptijd van de 30%-regeling per 2019 en de invoering van een vast bijtellingspercentage van 7% voor privégebruik van de fiets van de zaak per 2020.

Download de Miljoenennota 2019 (pdf) en het Belastingplan 2019 (pdf) direct op Rendement.nl, zodat u snel de achtergrondinformatie bij de hand heeft.