Wet werk en zekerheid gaat gewoon door

16 september 2014 | Door redactie

In de begroting van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zijn geen wijzigingen meer opgenomen ten aanzien van de Wet werk en zekerheid. De maatregelen met betrekking tot de proeftijd en het concurrentiebeding treden dus gewoon per 1 januari 2015 in werking. Per 1 juli 2015 wordt de ketenbepaling verkort en gaat het ontslagrecht op de schop.

In het bericht ‘Wet werk en zekerheid door de Eerste Kamer’ ziet u een overzicht van de maatregelen uit de Wet werk en zekerheid met de datum van inwerkingtreding. In het traject ‘Wet werk en zekerheid’ vindt u ook verschillende vaktools die u helpen bij de toepassing van deze wet. Het doel van de Wet werk en zekerheid is om de doorstroom van flexibele naar vaste contracten te bevorderen en het ontslagrecht eerlijker, sneller en eenvoudiger te maken.

Aantal maatregelen worden nog verder uitgewerkt

Op dit moment wordt in lagere regelgeving nog een aantal maatregelen verder uitgewerkt. Het gaat dan bijvoorbeeld om de kosten die de werkgever straks in mindering mag brengen op de transitievergoeding. Hierover kunt u meer lezen in het bericht ‘Kosten aftrekken van de transitievergoeding’.
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaat zich de komende tijd – in samenwerking met de sociale partners – inspannen om werkgevers voor te lichten over de gevolgen van de nieuwe wet. 

Stel gratis uw vragen

MKB AdviesdeskHeeft u vragen over bovenstaand onderwerp, dan kunt u deze als Premium-abonnee gratis stellen aan de experts van MKB Adviesdesk. U krijgt gegarandeerd antwoord binnen vijf werkdagen. Wacht niet langer en stel uw vraag!