Zorgpersoneel in actie tegen hoge werkdruk

27 augustus 2012 | Door redactie

Als uw organisatie actief is in de zorgsector, is de kans groot dat uw werknemers te maken hebben met een te hoge werkdruk. Als werkgever moet u daar iets aan doen. Stress op het werk leidt namelijk tot meer ziekteverzuim of zelfs tot arbeidsongeschiktheid. Om de werkdruk in de zorgsector terug te dringen voert het personeel van verpleeg- en verzorgingstehuizen deze week actie.

Als gevolg van de bezuinigingen in de zorgsector worden de diensten van het zorgpersoneel steeds vaker ingekort. Werknemers van verpleeg- en verzorgingstehuizen moet daardoor het  werk voor een acht-urige werkdag in zeven of zes uur zien te doen. Daardoor neemt de werkdruk dus verder toe. Om aandacht te vragen voor de gevolgen van alle bezuinigingen hebben werknemers van een zorginstelling in Amsterdam als eerste het werk neergelegd. Later deze week sluit ook het zorgpersoneel in andere steden zich aan bij het protest. De actie staat onder leiding van Abvakabo FNV.

Ook u moet actie ondernemen tegen te hoge werkdruk

U bent verplicht om maatregelen te treffen als uw personeel door een te hoge werkdruk ziek of arbeidsongeschikt wordt. In het bericht ´Zorgpersoneel ziek door stress op het werk´ heeft u hierover al eerder kunnen lezen. Met deskundige hulp, bijvoorbeeld van uw arbodienst, kunt u een goed gezondheidsbeleid ontwikkelen en daarmee het risico op ziekteverzuim verminderen.