Prinsjesdag

Op de derde dinsdag in september is het Prinsjesdag; de officiële opening van het werkjaar van de Tweede en Eerste Kamer. Dit jaar valt Prinsjesdag op 20 september. De koning zal de Troonrede uitspreken en de minister van Financiën biedt de Miljoenennota 2023 en Rijksbegroting 2023 aan aan de Tweede Kamer. Deze bijeenkomst is traditioneel in de Ridderzaal, maar vanwege de renovatie van het Binnenhof zal de bvijeenkomst plaatsvinden in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Op deze themapagina kunt u vanaf Prinsjesdag terugvinden wat de ministerraad aankondigt in het Belastingplan en de andere onderdelen van de Miljoenennota, en wat die maatregelen in de praktijk betekenen voor uw onderneming. Enkele veranderingen worden eerder aangekondigd, ook deze vindt u terug op deze pagina.

 

Hoe wordt een wetsvoorstel werkelijkheid?

Prinsjesdag | Publicatiedatum 16-09-2019

Welke stappen moet een nieuw wetsvoorstel doorlopen voordat het helemaal klaar is om in werking te treden?

Zijn de Prinsjesdagstukken gelijk definitief?

Prinsjesdag | Publicatiedatum 16-09-2019

Ieder jaar worden op Prinsjesdag de Miljoenennota en de Rijksbegroting gepresenteerd. Wat is de status van die stukken? Zijn die al definitief of zijn het nog maar plannen?

Per 2022 een nieuwe gerichte vrijstelling voor de vergoeding van thuiswerkkosten

Werkkostenregeling (WKR) 3 minuten | 27-12-2021

Tijdens de coronapandemie werken veel werknemers thuis en de verwachting is dat dit voor een groot deel ook zo blijft na de versoepeling van...

Wat kunt u allemaal verwachten op Prinsjesdag?

Prinsjesdag 5 minuten | 14-07-2021

Demissionair staatssecretaris Vijlbrief van Financiën heeft de Tweede Kamer een overzicht gestuurd van de wetsvoorstellen die waarschijnlijk...

Prinsjesdag

Prinsjesdag Publicatiedatum 21-08-2019

De derde dinsdag in september is het Prinsjesdag. In deze infographic vindt u het programma van Prinsjesdag nu er voor het tweede jaar op rij coronabeperkingen gelden.

Heeft u een vraag over Prinsjesdag?

Willem van Kasteren
Willem van Kasteren
Belastingadviseur
Adviseur is nu beschikbaar
Binnen 1 werkdag een reactie

Heeft u een vraag over Prinsjesdag?

Willem van Kasteren
Willem van Kasteren
Belastingadviseur
Adviseur is nu beschikbaar
Binnen 1 werkdag een reactie